29 Mayıs 2017 Pazartesi

Haftalık Kitap Köşemiz


Bir süredir haftalık okuyacağı kitapları Doruk kendi seçiyor. Ama kitaplığından değil. Kitapların hepsini görse hepsini okumak ister muhtemelen. Bu nedenle kitaplığının yerini bilmiyor. Mesela bu kitapları içinde astronot olan kitap okuyalım diyerek seçti. İçinde astonot olan kitabımız yoktu. Bu yüzden en yakın seçeneği ve serinin diğer kitaplarını çıkardım. 

"Aaa eveeeet. Bunu istemiştim." tepkisini vermesi için istediğinin olması gerekmiyor. Uzun süredir görmediği kitapları görmek yeterli oluyor.

Bu üç kitap en sevdiğim çocuk kitapları arasında. Çünkü sıkı bir fantastik edebiyat okuruyum. Bunlar da fantastik edebiyata giriş kitapları gibi :)

Aslında çoğu çocuk kitabı fantastiktir. Çocukların, hayal güçlerinin gelişmesi için gerçek üstü olaylar duymaları, gerçek üstü resimler görmeleri gerekir. Bu üç kitapta bu özellikler fazlasıyla mevcut. Bahçeye ekilen tohumlardan dinozorlar ve şeker ağaçları yetişir. Okula giderken birden araba havalanır ve Baybars kendini tuhaf bir gezegende, uzay okulunda buluverir. Kütüphanede bir şövalyeyle karşılaşır ve birlikte ejderha avına çıkarlar.

Macera seven çocuklar için bol aksiyonlu kitaplar diye tavsiye edebilirim. Dinozor, ejderha ve uzaylı seven çocuklar için özellikle de.

Bol kitaplı, bol okumalı haftalar dilerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder