23 Mayıs 2016 Pazartesi

D-Man Bu Hafta Neler Okudu?


Her akşam uyumadan önce 4-5 tane kitap okuyoruz. Artık alışkanlık haline geldi, yatağa girer girmez kitap okuma lambamızı yakıyor ve bekliyor. Her hafta değiştiriyoruz kitaplarımızı. Dönüşümlü olarak aynı kitapları okuyoruz aslında ama Doruk'un kütüphanesi şimdiden çok büyüdü diyebilirim. Bir süre aynı kitapları okuduğumuz zaman 'Yeni kitaplar gelecek dimi?' diye soruyor :) Ve birkaç gün sonra kargocu abi yeni kitaplarımızı getiriyor.

Bu haftaki kitaplarımız: Kar leoparları, Arda ile Paytak kek yapıyor, Pisi kedi doğum günü hazinesi ve Kemancı ayı masalı.

Kar leoparları kitabı National Geographic Kids'in Dünyamızı Keşfedin serisini denemek için aldığımız bir kitap. Bu kitabı beğendiğimiz için serinin başka kitaplarını da aldık daha sonra. Kar leoparları hakkında genel bilgiler veriyor. Aslında 3 yaş sonrası için daha uygun ama biz yine de severek okuyoruz.

Arda ile Paytak kek yapıyor'un direk okuyanı kitaba dahil etmesini çok sevdik. Okuyana sorduğu soruların sonuna ismini ekliyorum ve Doruk cevap veriyor. Böylece daha keyifli oluyor.

Pisi kedinin bütün kitaplarını çok seviyoruz. Doğum günü hazinesinde Pisi kedinin hediyelerinden biri olan hazine haritasının peşine düşüyor kahramanlarımız. Pisi kedinin eğlenceli çizimlerini ve birbirini takip eden olaylar dizisini izlemeyi, izlerken de öğrenmeyi seviyoruz.

Kemancı ayı masalı ise keman çalmak isteyen ve bir dizi engelle karşılaşan ayı Bingo'nun hikayesini anlatıyor. Ayı Bingo bütün zorluklara rağmen ve hatta kendine rağmen keman çalmayı öğreniyor. Doruk zaman zaman kitaplardan alıntılar yapıyor ve bazen bazı bölümlerini ezbere söylüyor. Kemancı ayı masalının da bir bölümünü aklına geldikçe anlatıyor. Bu da sanırım kitabı gerçekten sevdiği anlamına geliyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder