30 Mayıs 2016 Pazartesi

Bu Haftaki Kitaplarımız


Tombik Ayı bizim en sevdiğimiz karakterlerden biri. Bütün kitaplarını aldık. Kitaplarının hepsi genel olarak dostluktan bahsediyor. Bu kitabında Tombik ayı ormanda yiyecek ararken fırtına çıkıyor ve kayboluyor. Onu merak eden arkadaşları da fırtınaya rağmen Tombik ayıyı aramaya çıkıyorlar. Tombik ayı kitaplarının en sevdiğim özelliği şiirsel bir anlatımı olması.

Kediş'in Armağanı da çok sevdiğimiz kitaplardan biri. Kedi olması sevilmesi için başlı başına bir neden zaten Doruk için :) Yaramaz Kediş kendisine alınan hediyeyi merak edince arabanın bagajındaki paketleri karıştırır. Hediyesini bulup kurtarır ama hediyesi ondan daha yazamazdır. Sanırım çocuklara sabırlı olmaları gerektiğini öğretmeye çalışan bir kitap. Ama bence daha güzel bir özelliği varki o da çocuklara okumayı sevdirecek kitaplardan biri olması.

Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor kitabında ahtapot yavrusu olmaktan yorulan Nino'nun hikayesi anlatılıyor. Nino her çocuğun hissettiklerini anlatıyor bize aslında. Çocukken zor olan şeyler büyüdükçe kolaylaşır. Kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeli ve sevmeliyiz. Nino karşısına çıkan bir fırsatla aslında neler yapabildiğini keşfeder ve kendiyle barışır. Bizim çocuklarımız da deneyimledikçe yapabildiklerinin farkına varacaklar, bu deneyimleme fırsatlarını da tabiki biz yaracağız.

İki Utangaç Panda 2 yaşındaki bir çocuğun bakış açısıyla ele alınırsa büyük bir cesaret kitabı. Panda ve Pandora birlikte oynamak isteyen ama utanıp bir türlü tanışamayan iki komşu panda. Kar yağdığında birbirlerini göremedikleri için merak ediyorlar ve sonunda utangaçlıklarını yenip büyük bir cesaret göstererek arkadaşlarının nasıl olduğunu öğrenmeye gidiyorlar. Ve çok iyi arkadaş oluyorlar.

İyi okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder