4 Ocak 2015 Pazar

Probiyotik Yoğurt

Probiyotikler sindirim sistemimizin düzgün çalışması için ihtiyacımız olan yararlı bakterileri içeren gıdalardır. Bu gıdalar bağışıklık sistemimizin iyi çalışmasını destekler, bağırsak hastalıklarının iyileştirilmesine yardımcı olur, yiyeceklerin vücuttaki emilimini kolaylaştırır. Daha birçok faydası vardır.

Yoğurt, kefir, ayran, süzme peynir ve pastörize edilmemiş turşular doğal probiyotiklerdir. Bebeğinizin beslenme planından probiyotikleri eksik etmemeniz gerekir.

Antibiyotik kullanımı sonrası bağırsaklardaki yararlı bakteri sayısı azaldığı için probiyotik takviyesi tavsiye edilir. Aklınızda olsun.

Ben evde mayaladığım yoğurda doktorumuzun tavsiyesiyle eczanelerde bulunan probiyotik takviye tozlarından ekledim. Sadece bir kere mayalarken eklemeniz yeterli. Aynı yoğurdu maya olarak kullanmaya devam ettiğiniz sürece probiyotikler mayaladığınız diğer yoğurtlara geçecektir. Yoğurt zaten doğal probiyotik bir gıda. Bu tozu ekleyerek probiyotik içeriğini zenginleştirmiş oluyoruz. Bebeğinizin yaşayabileceği kabızlık ve ishal gibi bağırsak problemlerini minimuma indirmek için bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder